Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк США економлять на туалетах, щоб витрачати мільйони доларів на Зеленського

Пропагандисти поширюють відео, нібито у ранковій програмі американського телеканалу CBS під час репортажу про нову концепцію для унітазів, що дають змогу проводити менше часу в туалеті, випадково ввімкнули кадри з Президентом України Володимиром Зеленським, від чого ведуча програми починає сміятися. Це — фейк.

На неї звернули увагу аналітики проєкту MythDetector. Вони стверджують, що у відео, яке поширюють пропагандисти, кадри з Зеленським додали поверх оригінального відео завдяки монтажу. В оригінальній версії відео з Президентом України взагалі немає, а ведуча починає сміятись після репліки про те, що нові унітази врятують життя мільйонів людей. Ця новинна програма вийшла в ефір 19 грудня 2019 року на бостонській регіональній філії мережі каналів CBS News, а ведучою програми була Діана Кінг Холл.

Пропагандисти хочуть у такий спосіб знову спричинити сумніви у щирості підтримки американців та дискредитувати Зеленського особисто. Мовляв, навіщо вам такий президент, якщо вже навіть під час репортажів про туалети з нього сміються. Це далеко не перша особиста атака пропагандистів у бік Президента України — «Детектор медіа» неодноразово розвінчував фейкові обкладинки іноземних медіа, де нібито висміюють Володимира Зеленського.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись