Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У Національній галереї у Лондоні вимагають забрати картину, бо на ній людина, схожа на Путіна

Пропагандисти поширюють інформацію, нібито Національна галерея у Лондоні має намір забрати з експозиції портрет Джованні Арнольфіні та його дружини, написаний Яном ван Ейком у 1434 році. Нібито відвідувачі галереї обурені тим, що люди на картині схожі на президента Росії Володимира Путіна. Це — фейк. 

На цю ситуацію звернули увагу фактчекери Reuters. Вони отримали коментар від речника галереї, який повідомив, що зараз немає планів забирати її з експозиції, оскільки скарг на неї теж немає. Неможливо знайти також ані пресрелізів щодо усунення картини, ані публічних закликів до таких дій. 

Пропагандисти хочуть у такий спосіб показати, що Європа захлинається у абсурдній русофобії. Мовляв, у сліпій ненависті до Росії й усього російського європейці чіпляються до всього підряд. «Детектор медіа» вже описував особливе бачення «русофобії», яке поширюють пропагандисти.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись