Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Пропагандисти створили чергову фейкову обкладинку журналу Titanic

Пропагандисти поширюють фото нібито з обкладинкою німецького сатиричного журналу Titanic, де зображено Валерія Залужного поряд з тілами загиблих військових. Однак це — фейк.

На нього звернули увагу фахівці проєкту VoxCheck. Вони з'ясували, що на офіційному сайті видання Titanic є архів усіх обкладинок журналу, і там немає згадуваної карикатури. Це підтверджується тим, що жоден з офіційних облікових записів журналу в соціальних мережах не опублікував зазначену обкладинку.

Наприклад, на фейковій обкладинці вказано, що це випуск за лютий 2024 року, проте випуску з такою обкладинкою на сайті журналу немає. Номер за лютий 2024 року зʼявився там 26 січня і має іншу обкладинку.

Пропагандисти поширюють подібні фейки, щоб викликати враження, ніби західний медіапростір не підтримує Україну. «Детектор медіа» спростовував фейкові обкладинки й раніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись