Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Пропагандисти створили чергову фейкову обкладинку журналу Titanic

Пропагандисти поширюють фото нібито з обкладинкою німецького сатиричного журналу Titanic, де зображено Валерія Залужного поряд з тілами загиблих військових. Однак це — фейк.

На нього звернули увагу фахівці проєкту VoxCheck. Вони з'ясували, що на офіційному сайті видання Titanic є архів усіх обкладинок журналу, і там немає згадуваної карикатури. Це підтверджується тим, що жоден з офіційних облікових записів журналу в соціальних мережах не опублікував зазначену обкладинку.

Наприклад, на фейковій обкладинці вказано, що це випуск за лютий 2024 року, проте випуску з такою обкладинкою на сайті журналу немає. Номер за лютий 2024 року зʼявився там 26 січня і має іншу обкладинку.

Пропагандисти поширюють подібні фейки, щоб викликати враження, ніби західний медіапростір не підтримує Україну. «Детектор медіа» спростовував фейкові обкладинки й раніше.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join