Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Премʼєрка Італії назвала візит Зеленського до Брюсселя недоречним

Пропагандисти поширюють інформацію, мовляв, прем'єрка Італії Джорджа Мелоні назвала візит Президента України Володимира Зеленського до Брюсселя 9 лютого 2023 року недоречним. Це — маніпуляція.

На неї звернули увагу аналітики проєкту VoxCheck. Вони зʼясували, що насправді Мелоні говорила про візит до Парижа. У своєму коментарі для медіа вона розкритикувала не Зеленського, а Францію та Німеччину, які організували зустріч з ним окремо від решти європейських країн. Мелоні сказала, що таке запрошення «було дещо недоречним» та що згуртованість і єдність у такому разі є вищими за внутрішньополітичні питання. 

У такий спосіб пропагандисти намагаються переконати українців у тому, що від України відвертаються навіть найближчі союзники в Європі. Мовляв, Україна поступово залишається наодинці з проблемами, які «почав Захід». Російські медіа активно використовують нещодавній візит Зеленського до Європи, поширюючи низку шкідливих для України меседжів.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись