Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Прем'єр-міністр Великої Британії Боріс Джонсон запропонував Зеленському політичний притулок.

Інформація про це шириться у російськомовному та грузинськомовному сегментах фейсбуку. У повідомленнях йдеться, що на тлі недавніх успіхів російських військ в Україні, Боріс Джонсон запропонував Зеленському політичний притулок у Великій Британії. У матеріалі також стверджується, що Джонсон заявив, що розгляне можливість запросити президента України відвідати Велику Британію з офіційним візитом. Проте це не так.

Як пишуть фактчекери із Myth Detector, насправді прем'єр-міністр Великої Британії зробив заяву лише про офіційний візит президента України, а не про політичний притулок. Джонсон зазначив, що для Великої Британії буде честю прийняти президента України, коли він вважатиме за потрібне, а члени британського уряду розглянуть запрошення Зеленського не зараз, а в жовтні. Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись