Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Британці хочуть, щоби їхня країна перестала надавати Україні військову допомогу.

Таку інформацію поширюють російські пропагандистські ЗМІ. Зокрема, видання «РИА Новости» поширило інформацію про те, що британців нібито розлютив «план Зеленського» по завершенню російської агресії проти України. За даними StopFake, йдеться про виступ Президента України Володимира Зеленського на саміті лідерів G7, де він закликав партнерів направити Києву більше зброї та посилити антиросійські санкції. Пропагандистське видання пише, що ця заява не сподобалася британцям, які нібито виступають за припинення військової допомоги Україні. Однак це не так.

Як пише StopFake, у публікації РИА Новости йдеться про окремі коментарі з критикою виступу Володимира Зеленського, залишені анонімними читачами британського видання Daily Mail. Ці окремі коментарі не можуть представляти думки всіх громадян Великої Британії. Більше того, висновки РІА Новости не відповідають соціологічним опитуванням, оскільки згідно з недавнім опитуванням YouGov, 74% респондентів з Великої Британії підтримують відправку Україні військової допомоги. Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись