Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Війну можна зупинити до кінця доби.

Про це на черговому брифінгу заявив прссекретар президента Росії Дмитро Пєсков. Мовляв, для завершення війни достатньо, щоби президент України Володимир Зеленський віддав наказ військовим скласти зброю і виконати всі ультиматуми Москви. Також Пєсков додав, що “спецоперація йде по плану і терміни її завершення поки невідомі”.

В Офісі Президента України відреагували на цей меседж. «Не Україна почала цю війну, щоб припинити її “за наказом”. Закінчити війну можуть у Москві в будь-який момент, просто повернувшись до адекватності: перестати відправляти ракети по містах, відвести війська та відмовитися від “ядерної пропаганди”», — прокоментував Михайло Подоляк, радник голови ОП та член делегації України на переговорах із Росією. Міністр оборони України Олексій Резніков у інтерв’ю The Economist казав, що Росія спеціально намагається посіяти паніку і страх, аби змусити Україну капітулювати, але ця тактика не спрацювала. За його словами, народ України ніколи не піде на територіальні поступки Росії, яка пролила так багато української крові. Президент України Володимир Зеленський у свою чергу закликає партнерів визнати Росію державою-спонсором тероризму. Про те, що Україна не піде на капітуляцію він також неодноразово заявляв у своїх виступах. Тож заяви Пєскова — це чергова невдала спроба Росії через маніпуляції в інформаційному просторі змусити українців піти на поступки.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись