Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Прем'єр-міністр Великої Британії Боріс Джонсон запропонував Зеленському політичний притулок.

Інформація про це шириться у російськомовному та грузинськомовному сегментах фейсбуку. У повідомленнях йдеться, що на тлі недавніх успіхів російських військ в Україні, Боріс Джонсон запропонував Зеленському політичний притулок у Великій Британії. У матеріалі також стверджується, що Джонсон заявив, що розгляне можливість запросити президента України відвідати Велику Британію з офіційним візитом. Проте це не так.

Як пишуть фактчекери із Myth Detector, насправді прем'єр-міністр Великої Британії зробив заяву лише про офіційний візит президента України, а не про політичний притулок. Джонсон зазначив, що для Великої Британії буде честю прийняти президента України, коли він вважатиме за потрібне, а члени британського уряду розглянуть запрошення Зеленського не зараз, а в жовтні. Детальніше.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join