Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Німецький журнал «Eulenspiegel» створив обкладинку про Олімпійські ігри з «обуреними» українцями

У мережі поширюють нібито нову обкладинку німецького гумористичного журналу «Eulenspiegel». На «обкладинці» проілюстрували представників ЛГБТІ-спільноти та українців, які тримаються за Олімпійські кільця з написом: «Перетягуємо канат під час Олімпійських ігор!». Це — неправда. 

Аналітики проєкту VoxCheck дослідили цей кейс та встановили, що на сайті видання журналу, а також на сторінках у соціальних мережах немає випусків із такою обкладинкою.

Україна може бойкотувати майбутні літні Олімпійські ігри-2024 в Парижі через позицію Міжнародного олімпійського комітету й допущення до участі в міжнародних змаганнях спортсменів з Росії та Білорусі. Володимир Зеленський написав листа президентові Франції Еммануелю Макрону і закликав організаторів не дозволити Росії використовувати «будь-яку іншу міжнародну спортивну подію для пропаганди агресії чи свого державного шовінізму».

Пропагандисти поширили цей фейк, щоби показати, як Україну не підтримують іноземні країни та вважають, що вона «перетягує канат на себе», тобто хоче отримати більше уваги, наприклад, задля збільшення міжнародної підтримки.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись