Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Німецький сатиричний журнал випустив обкладинку з карикатурою на Володимира Зеленського

У соціальних мережах поширюють нібито жовтневу обкладинку німецького сатиричного журналу «Титанік» з карикатурою на президента України Володимира Зеленського та написом «вічний апетит». Це — фейк.

Такої обкладинки журналу не існує. Головна редакторка журналу «Титанік» Юлія Матеус підтвердила фактчекерам Reuters, що зображена обкладинка не є офіційною обкладинкою «Титаніка». На сайті видання вона також відсутня.

На справжній обкладинці за жовтень 2022 року зображений король Великої Британії Чарльз III із текстом: «Колоніальні злочини: як Німеччина страждала під британською короною». Журнал опублікували 30 вересня.

Це не перший сатиричний журнал, обкладинку якого використали для створення фейків про Володимира Зеленського. Раніше так само поширювали кілька фейкових  обкладинок французького журналу карикатур «Charlie Hebdo» та обкладинку іспанського сатиричного журналу «El Jueves».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись