Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Невідомі зламали твіттер консульства США у Мілані й поширили світлину прапора України разом із нацистським

У телеграм-каналах російського сегмента поширили інформацію, що консульство США у Мілані опублікувало у твіттері світлину з українським та нацистським прапорами, підписавши публікацію «ми всі знаємо правду». Автори повідомлень додають, що публікацію не видаляють, а отже такою є офіційна позиція США щодо України. 

Насправді акаунт консульства США у Мілані зламали й несанкціоновано опублікували пост буцімто від імені консульства. Через деякий час у  консульстві прокоментували ситуацію й зазначили, що акаунт у твіттері справді постраждав від хакерської атаки невідомих осіб, а опублікований пост аж ніяк не свідчить про офіційну позицію США. У консульстві також зазначили, що вони працюють над встановленням причини та притягненням до відповідальності винних за скоєну атаку.

Хакерська публікація, фото поширили телеграм-канали російського сегмента

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись