Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Невідомі зламали твіттер консульства США у Мілані й поширили світлину прапора України разом із нацистським

У телеграм-каналах російського сегмента поширили інформацію, що консульство США у Мілані опублікувало у твіттері світлину з українським та нацистським прапорами, підписавши публікацію «ми всі знаємо правду». Автори повідомлень додають, що публікацію не видаляють, а отже такою є офіційна позиція США щодо України. 

Насправді акаунт консульства США у Мілані зламали й несанкціоновано опублікували пост буцімто від імені консульства. Через деякий час у  консульстві прокоментували ситуацію й зазначили, що акаунт у твіттері справді постраждав від хакерської атаки невідомих осіб, а опублікований пост аж ніяк не свідчить про офіційну позицію США. У консульстві також зазначили, що вони працюють над встановленням причини та притягненням до відповідальності винних за скоєну атаку.

Хакерська публікація, фото поширили телеграм-канали російського сегмента
Author: Орест Сливенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join