Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Литовці отримали фейкові листи, в яких ідеться, що їх відряджатимуть на фронт в Україну

Така інформація з’явилася в соціальних мережах литовського сегменту. У повідомленнях ідеться, що литовці отримали на пошту фейкові листи від імені міністерства оборони Литви. У листах наголошують, що литовців нібито вербують до тристоронньої литовсько-польсько-української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького, а згодом відряджають на український фронт. 

В Інституті масової інформації звернули увагу на цей кейс та пояснюють, що у відомстві міністерства оборони Литви спростовують цю інформацію. У відомстві також заявили, що громадян Литви на службу до тристоронньої литовсько-польсько-української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького не закликають, ця міжнародна бригада діє за окремим мандатом.

Невідомі для поширення неправдивої інформації використовують домен kariuomene[.]com, через який вони розсилають фейкові листи й переконують литовців, що їх відряджатимуть на фронт. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись