Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Литовці отримали фейкові листи, в яких ідеться, що їх відряджатимуть на фронт в Україну

Така інформація з’явилася в соціальних мережах литовського сегменту. У повідомленнях ідеться, що литовці отримали на пошту фейкові листи від імені міністерства оборони Литви. У листах наголошують, що литовців нібито вербують до тристоронньої литовсько-польсько-української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького, а згодом відряджають на український фронт. 

В Інституті масової інформації звернули увагу на цей кейс та пояснюють, що у відомстві міністерства оборони Литви спростовують цю інформацію. У відомстві також заявили, що громадян Литви на службу до тристоронньої литовсько-польсько-української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького не закликають, ця міжнародна бригада діє за окремим мандатом.

Невідомі для поширення неправдивої інформації використовують домен kariuomene[.]com, через який вони розсилають фейкові листи й переконують литовців, що їх відряджатимуть на фронт. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join