Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Прем’єр-міністр Польщі закликає ввести українські війська на територію Росії

Таку тезу поширили у соціальних мережах, зокрема, в телеграм-каналах, які транслюють прокремлівську риторику. У повідомленнях ідеться, що прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький закликає ввести українські війська на територію Росії. Мовляв, польське керівництво хоче продовжувати війну в Україні. Автори повідомлень посилаються на нещодавнє інтерв'ю Матеуша Моравецького. Це — маніпуляція.

На кейс звернули увагу фактчекери проєкту EU vs Disinfo, які визначили, що автори повідомлень спотворили контекст інтерв'ю. Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький у своєму нещодавньому інтерв'ю розповів про право України вести військові дії на території держави-агресора. Тобто він не закликав Україну вводити війська в Росію, а виклав свої думки. На його думку, Україна має право захищатися проти Росії й вводити війська в Росію, якщо буде така потреба.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись