Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція  Лідери Італії, Франції та Німеччини схилятимуть Україну до відмови від частини територій для швидшого завершення війни.

Такі повідомлення поширювали російські телеграм-канали та ЗМІ напередодні візиті лідерів ЄС до України. Російський пропагандист Володимив Соловйов для підкріплення цієї тези скористався вирваною з контексту цитатою президента Франції Еммануеля Макрона, мовляв, Україна має самостійно вести перемовини з Росією. Зауважимо, що Росія вже неодноразово використовувала маніпуляції для тиску на світ у спробах змінити ситуацію на свою користь. Ці маніпуляції спростовуються через заяви, зроблені на спільній прес-конференції лідерів Німеччини, Франції, Італії та Румунії після відвідин України.

"Ми завжди підтримуємо варіант діалогу, тому що в один чудовий день конфлікт має припинитись і мають початись перемови. Але умови перемовин має визначати Україна: Франція та Німеччина ніколи не будуть посередниками за спиною України і ніколи не будуть вимагати від України умов", — сказав президент Франції Еммануель Макрон. "Росія силою намагається змістити кордони всередині Європи. І це неприйнятно. Тому Німеччина разом з іншими країнами світу з першого дня стала на сторону України", — заявив німецький канцлер Олаф Шольц. "Італія хоче бачити Україну в складі Європейського Союзу. Отже, вона однозначно буде підтримувати Україну в її статусі кандидата і в майбутньому вступі до складу ЄС. Йдеться про шлях, який передбачає глибокі реформи", — сказав прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі. "Сьогодні в Києві з моїми Європейськими колегами — канцлером Олафом Шольцем, президентом Еммануелем Макроном і прем'єр-міністром Маріо Драгі, щоб показати нашу рішучу підтримку і цілковиту солідарність з президентом Володимиром Зеленським і українським народом", — заявив президент Румунії Клаус Йоханніс. Зауважимо, що після таких заяв лідерів ЄС у російських медіа знову почались активні погрози щодо застосування Росією ядерної зброї, що також є елементом тиску та залякування.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись