Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття У соцмережах поширюють запрошення на роботу в готелі мережі Reikartz Hotel Group, що знаходяться в окупованому Херсоні.

У соціальних мережах із фейкових акаунтів поширюють повідомлення про те, що не дивлячись на події, що відбуваються в Україні, адміністрація готелю хоче надати гостям провести літній відпочинок з радістю. «Оплату можна провести як у рублях, так і в гривнях. Наша позиція нейтральна, ми не обираємо жодну сторону. Ми за мир і літній відпочинок біля моря», — пишуть в мережі шахраї. Раніше аналогічні оголошення можна було зустріти і щодо кримських готелів цієї мережі.

Проте, як пише «По той бік новин», ця інформація — фейк, адже у зв’язку з окупацією Херсону готелі цієї мережі призупинили роботу в цьому місті. У компанії кажуть, що відновлять роботу лише після деокупації та під жовто-блакитним прапором, а номер телефону, що вказаний у одному з таких повідомлень, не відповідає жодному з номерів компанії. «Ці фейки ще один доказ інформаційної війни проти українських компаній, котрі працюють на економіку країни та дають робочі місця українцям», — пишуть на сайті мережі готелів Reikartz Hotel Group. Наразі компанія вже подала заяву до кіберполіції.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись