Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Міністерство освіти складає списки випускників призовного віку з характеристиками оцінки військово-патріотичного виховання.

У соціальних мережах, зокрема, у проросійських групах, пошириють лист нібито підписаний заступницею міністра освіти і науки України (МОН) Вірою Роговою. У листі керівникам закладів освіти буцімто доручають скласти списки випускників призовного віку з характеристиками оцінки військово-патріотичного виховання. Проте цей лист — несправжній. 

Інформацію спростувала пресслужба МОН. У міністерстві запевняють, що не складають жодних подібних списків. «Для підробки листа використали бланк міністерства, номер оригінального листа та QR-код, присвоєний системою електронного документообігу. Розповсюдження підробленого документа є підтвердженням інформаційної війни, що спрямована на створення занепокоєння в суспільстві та дискредитацію МОН. Просимо не довіряти безглуздим повідомленням ворога та фальшивим "документам"», — пояснили в міністерстві.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись