Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Україна перестала виплачувати пенсії та інші соцвиплати мешканцям Енергодара.

Таку інформацію поширюють російські пропагандисти. Зокрема, вона з'явилася у проросійських телеграм-каналах. У таких повідомленнях йдеться, що Україна зупинила виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери, які перебувають на окупованих територіях, а також перестала виплачувати пенсії та інші соціальні виплати. Автори таких повідомлень стверджують, що виплат від України для мешканців Енергодару більше не буде. Проте це — фейк. Його спростував міський голова Енергодара Дмитро Орлов.

«Шановні енергодарці, всі ці інформаційні вкиди не відповідають дійсності! Рашисти та іх посіпаки-колаборанти на окупованих територіях посилюють кількість фейків, головна мета яких — "стимулювати" людей до отримання російських паспортів. Адже вони побачили, що бажаючих отримати цей сумнівний папірець в Енергодарі і на інших територіях виявилося набагато менше, аніж вони розраховували. Тому в хід пішло все: вмовляння, шантаж, залякування, штучно створене відчуття безнадії. Не піддавайтеся на провокації! Ми розуміємо, що в умовах обмеженого доступу до інтернету важко отримувати своєчасну інформацію. Але ви повинні знати: Україна ніколи добровільно не відмовиться від своїх громадян і робить все, щоб наблизити день вашого визволення», — написав міський голова Енергодара.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись