Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Україна перестала виплачувати пенсії та інші соцвиплати мешканцям Енергодара.

Таку інформацію поширюють російські пропагандисти. Зокрема, вона з'явилася у проросійських телеграм-каналах. У таких повідомленнях йдеться, що Україна зупинила виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери, які перебувають на окупованих територіях, а також перестала виплачувати пенсії та інші соціальні виплати. Автори таких повідомлень стверджують, що виплат від України для мешканців Енергодару більше не буде. Проте це — фейк. Його спростував міський голова Енергодара Дмитро Орлов.

«Шановні енергодарці, всі ці інформаційні вкиди не відповідають дійсності! Рашисти та іх посіпаки-колаборанти на окупованих територіях посилюють кількість фейків, головна мета яких — "стимулювати" людей до отримання російських паспортів. Адже вони побачили, що бажаючих отримати цей сумнівний папірець в Енергодарі і на інших територіях виявилося набагато менше, аніж вони розраховували. Тому в хід пішло все: вмовляння, шантаж, залякування, штучно створене відчуття безнадії. Не піддавайтеся на провокації! Ми розуміємо, що в умовах обмеженого доступу до інтернету важко отримувати своєчасну інформацію. Але ви повинні знати: Україна ніколи добровільно не відмовиться від своїх громадян і робить все, щоб наблизити день вашого визволення», — написав міський голова Енергодара.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join