Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation  Лідери Італії, Франції та Німеччини схилятимуть Україну до відмови від частини територій для швидшого завершення війни.

Такі повідомлення поширювали російські телеграм-канали та ЗМІ напередодні візиті лідерів ЄС до України. Російський пропагандист Володимив Соловйов для підкріплення цієї тези скористався вирваною з контексту цитатою президента Франції Еммануеля Макрона, мовляв, Україна має самостійно вести перемовини з Росією. Зауважимо, що Росія вже неодноразово використовувала маніпуляції для тиску на світ у спробах змінити ситуацію на свою користь. Ці маніпуляції спростовуються через заяви, зроблені на спільній прес-конференції лідерів Німеччини, Франції, Італії та Румунії після відвідин України.

"Ми завжди підтримуємо варіант діалогу, тому що в один чудовий день конфлікт має припинитись і мають початись перемови. Але умови перемовин має визначати Україна: Франція та Німеччина ніколи не будуть посередниками за спиною України і ніколи не будуть вимагати від України умов", — сказав президент Франції Еммануель Макрон. "Росія силою намагається змістити кордони всередині Європи. І це неприйнятно. Тому Німеччина разом з іншими країнами світу з першого дня стала на сторону України", — заявив німецький канцлер Олаф Шольц. "Італія хоче бачити Україну в складі Європейського Союзу. Отже, вона однозначно буде підтримувати Україну в її статусі кандидата і в майбутньому вступі до складу ЄС. Йдеться про шлях, який передбачає глибокі реформи", — сказав прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі. "Сьогодні в Києві з моїми Європейськими колегами — канцлером Олафом Шольцем, президентом Еммануелем Макроном і прем'єр-міністром Маріо Драгі, щоб показати нашу рішучу підтримку і цілковиту солідарність з президентом Володимиром Зеленським і українським народом", — заявив президент Румунії Клаус Йоханніс. Зауважимо, що після таких заяв лідерів ЄС у російських медіа знову почались активні погрози щодо застосування Росією ядерної зброї, що також є елементом тиску та залякування.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join