Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Громадяни Німеччини дедалі менше підтримують антиросійські санкції

Буцімто до цього спричинили високі тарифи на енергоносії та прогнозовано складний зимовий період. Такі висновки російська пропаганда робить нібито на основі окремих матеріалів німецьких медіа (Die Welt, Tagesschau та ін.).

Насправді за останніми опитуваннями видання Tagesschau понад 53% німців підтримують санкції проти Росії, попри складнощі в економіці. Як пише Центр протидії дезінформації, Росія повторює для Європи вже відпрацьований в Україні сценарій з залякування суспільства енергетичною кризою. Агітпроп поширював аналогічні дезінформаційні прогнози  про замерзлих українців та неминучу кризу управління  в українському інфопросторі з 2018 року. Зараз Кремль залякує німців холодною зимою та потенційною відставкою уряду через неспроможність пройти опалювальний сезон.

Росія застосовує енергетичний шантаж Європи напередодні початку опалювального сезону та посилює інформаційний тиск, намагаючись зменшити світову підтримку України. Також пропагандисти систематично використовують вирвані з контексту цитати західних медіа для видавання бажаного за дійсне. Раніше пропагандисти поширювали фейки, що нібито у Києві «скасували» опалювальний сезон через санкції проти Росії.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись