Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Контрнаступ української армії — фабрикація наркоманів та злочинців

Така теза шириться пропагандистами, які заперечують контрнаступ українських Збройних сил на Херсонщині. У цих повідомленнях ідеться, що нібито вся інформація про контрнаступ — брехня, оскільки військовослужбовці ні на що не здатні — вони наркомани. 

Як розповідають аналітики EU vs Disinfo, українські сили прорвали першу лінію оборони в невизначених районах Херсонської області та намагаються скористатися розривом ліній  російського наступу, спричиненим українськими ударами HIMARS протягом багатьох тижнів.

Водночас Україна ще не підтверджувала звільнення жодного населеного пункту. Як ми і говорили раніше, загадувати результати контрнаступу — успішні чи ні, зарано. Військові дії масштабу цього контрнаступу не вдаються і не провалюються за день чи тиждень. 

Раніше пропагандисти стверджували, що контрнаступ української армії провалився одразу після його початку. 

Звинувачення українських високопосадовців, бійців у наркозалежності є повторюваними з боку прокремлівських ЗМІ; одним із багатьох, які виправдовують повномасштабне вторгнення в Україну, яке почалося 24 лютого 2022 року. Поширюючи інформацію про те, що українська влада й армія наркомани, пропагандисти хочуть створити видимість некомпетентного керівництва держави — такого, яке приречене на поразку.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись