Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Захід мріє про смерть України

Таку тезу поширюють прокремлівські пропагандисти. Мовляв, саме лідери Заходу розпалюють ворожнечу й загалом Захід нібито підтримуватиме Україну в боротьбі з Росією «до останнього українця». У такий спосіб пропаганда намагається створити видимість того, що Захід мріє знищити Україну та українців.

України проти російської агресії та взяли участь у Кримській платформі, яка ініційована Україною. Саме після цього заходу російські пропагандисти й почали активно просувати тезу щодо того, що Захід воліє смерті України. Платформа спрямована на підвищення ефективності міжнародної реакції на довготривалу окупацію Криму, посилення міжнародного тиску на Кремль, запобігання подальшим порушенням прав людини та захист жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети — деокупація Криму та його мирне повернення до складу України.

Крім цього, Україна залишається союзницею Заходу, й нас активно підтримують міжнародні партнери: постачанням зброї, дипломатичним партнерством чи, наприклад, наданням статусу кандидата в ЄС. Водночас Росія намагається дискредитувати зусилля країн, показуючи, які вони погані партнери, адже нібито їхня основна мета — смерть держави та нації.

Також пропагандисти намагаються у такий спосіб підірвати авторитет України, створити негативний образ країни-невдахи, яка лише є маріонеткою Заходу.  

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись