Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україні доведеться піти на територіальні поступки заради миру.

Дедалі частіше російська пропаганда продовжує поширювати тезу, що Україна має піти на територіальні поступки заради миру. Повторювання одного і того ж повідомлення у різних синонімічних інтерпретаціях — класична техніка російської пропаганди, що дає змогу на підсвідомому рівні закарбувати необхідну інформацію в голові читача. Цього разу «інструментом» російської пропаганди став генсек НАТО Єнс Столтенберг. Як пише StopFake, викривлену цитату, традиційно вирвану із контексту, із розмови Столтенберга із президентом Фінляндії поширили в мережі.

Насправді ж, Столтенберг сказав, що «найвищу ціну зараз платять українці й лише їм визначати якою буде ціна миру». Також Столтенберг заявив, що «найкращий спосіб досягнути миру – щоб Путін припинив війну, яку сам же розпочав... Наш обов’язок – підтримувати українців у їх виборі», — зазначив політик. Однак, контекст про українську незалежність, суверенітет, демократію та свободу, а також максимальне посилення української сторони у переговорному процесі не вигідний російській пропаганді, тому без жодних сумнівів вони ним нехтують. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись