Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Французи вимагають пожиттєвого ув’язнення для Зеленського.

Як пишуть фактчекери зі StopFake, цю інформацію опублікувало російське пропагандистське медіа «РИА Новости» з посиланням на коментарі до одної з публікацій французького видання Le Figaro. Пропагандисти стверджують, що французи «запевняють, що саме Захід винен у сьогоднішньому конфлікті», а у «Зеленського є два варіанти: або пожиттєве ув’язнення, або фізична розправа».

Проте це — неправда. Під статтею із назвою «Війна в Україні: чи можуть змінити хід нові реактивні системи залпового вогню?», на яку вони посилаються, немає жодного схожого коментаря.

Коментувати статті видання можуть лише його підписники. За даними фактчекерів, таких коментарів або не існувало взагалі, або ж вони були видалені, бо модератори вважають їх недостовірними. Це прописано у Хартії модерації Le Figarо: «Якщо команда модераторів не може швидко перевірити інформацію або знайти достовірне джерело, то коментар буде видалено, щоб не вводити читачів в оману». Однак якщо такі коментарі і були б, вони би відображали не позицію всіх французів, а думку конкретної людини.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись