Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Генсек НАТО Єнс Столтенберг визнав, що «розпіарений контрнаступ не приносить очікуваних результатів»

У російських медіа, які транслюють прокремлівську риторику, поширюють інформацію про те, що Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг нібито заявив про проблеми українських військових із контрнаступом. Пропагандисти посилаються на його нещодавнє інтерв’ю для видання Politico та пишуть, буцімто НАТО довелося визнати, що «розпіарений контрнаступ не приносить очікуваних результатів». Це — неправда.

На кейс звернули увагу фактчекери проєкту StopFake. В інтерв’ю виданню Politico Єнс Столтенберг не говорив про невиправдані очікування від контрнаступу. Навпаки, він оптимістично оцінив дії українських військових та зазначив, що попри труднощі вони просуваються вперед.

У такий спосіб російські пропагандисти намагаються переконати українців у тому, що контрнаступ неуспішний, а західні партнери не вірять у перемогу України. Також вони хочуть дискредитувати НАТО. Раніше «Детектор медіа» спростовував фейк про те, що 92-гу бригаду розформують, а військових переведуть в інші підрозділи.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись