Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Генсек НАТО Єнс Столтенберг визнав, що «розпіарений контрнаступ не приносить очікуваних результатів»

У російських медіа, які транслюють прокремлівську риторику, поширюють інформацію про те, що Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг нібито заявив про проблеми українських військових із контрнаступом. Пропагандисти посилаються на його нещодавнє інтерв’ю для видання Politico та пишуть, буцімто НАТО довелося визнати, що «розпіарений контрнаступ не приносить очікуваних результатів». Це — неправда.

На кейс звернули увагу фактчекери проєкту StopFake. В інтерв’ю виданню Politico Єнс Столтенберг не говорив про невиправдані очікування від контрнаступу. Навпаки, він оптимістично оцінив дії українських військових та зазначив, що попри труднощі вони просуваються вперед.

У такий спосіб російські пропагандисти намагаються переконати українців у тому, що контрнаступ неуспішний, а західні партнери не вірять у перемогу України. Також вони хочуть дискредитувати НАТО. Раніше «Детектор медіа» спростовував фейк про те, що 92-гу бригаду розформують, а військових переведуть в інші підрозділи.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join