Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Французьке видання «Courrier International» присвятило обкладинку Зеленському, який викрадає Великдень у французів

Проросійські телеграм-канали поширюють нібито нову обкладинку французького тижневика «Courrier International», на якій Зеленський зі словами «Україні потрібніше» краде великодні яйця у французьких дітей. Мовляв, тамтешні платники податків витрачають забагато грошей на забаганки Зеленського щодо підтримки України. Проте це — неправда.

Як повідомляють фахівці Центру протидії дезінформації при РНБО, тижневик «Courrier International» ніколи не публікувався з такою обкладинкою. У цьому можна переконатися, перевіривши офіційний сайт видання. Ще одним підтвердженням несправжності обкладинки є те, що вона буцімто вийшла у виданні під номером 1692, хоча наклад видання з цим номером планують випустити лише 6 квітня 2023 року.

Ця дезінформаційна кампанія спрямована на дискредитацію України та її Президента в очах світової спільноти. Нагадаємо, російська пропаганда вже не вперше просуває фейкові обкладинки, аби очорнити Зеленського. Для поширення схожих фейків уже використовували французький журнал карикатур «Charlie Hebdo», німецький сатиричний журнал «Титанік», американський щотижневик «Newsweek», французький журнал «FRANC-TIREUR» та інші.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись