Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Ердоган сказав, що Туреччина не буде вплутуватися в «шоу про Україну»

Російські медіа поширили спотворену цитату президента Реджепа Таїпа Ердогана, який нібито заявив, що Туреччина не бажає вплутуватися в «шоу про Україну», мовляв Анкара не приєднається до санкцій проти Москви, а російські компанії можуть вести бізнес у країні. StopFake пише, що цитата президента Туреччини була спотворена, а слова про шоу вирвані з контексту. Насправді Ердоган сказав, що Туреччина виступає проти зазіхань на територіальну цілісність України, і намагається зробити все, щоб привести сторони до мирної угоди. Щодо «шоу», як передає слова турецького лідера aa.com.tr: «Президент Ердоган наголосив, що замість участі в шоу, які ніяк не сприяють вирішенню кризи, Туреччина докладає якнайщиріших зусиль для припинення вогню в регіоні, а потім для підписання постійної мирної угоди, підтримуючи політичні та гуманітарні відносини з Росією».

Також Туреччина підтримувала Україну з початку окупації Криму та частин Донецької та Луганської областей, брала на себе посередництво в поверненні лідерів кримськотатарського національного руху Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова з окупованого Криму в підконтрольну уряду частину України. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Туреччина неодноразово пропонувала своє посередництво в організації переговорів України та Росії, а також висловлювала готовність організувати зустріч президентів двох країн.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись