Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Ердоган сказав, що Туреччина не буде вплутуватися в «шоу про Україну»

Російські медіа поширили спотворену цитату президента Реджепа Таїпа Ердогана, який нібито заявив, що Туреччина не бажає вплутуватися в «шоу про Україну», мовляв Анкара не приєднається до санкцій проти Москви, а російські компанії можуть вести бізнес у країні. StopFake пише, що цитата президента Туреччини була спотворена, а слова про шоу вирвані з контексту. Насправді Ердоган сказав, що Туреччина виступає проти зазіхань на територіальну цілісність України, і намагається зробити все, щоб привести сторони до мирної угоди. Щодо «шоу», як передає слова турецького лідера aa.com.tr: «Президент Ердоган наголосив, що замість участі в шоу, які ніяк не сприяють вирішенню кризи, Туреччина докладає якнайщиріших зусиль для припинення вогню в регіоні, а потім для підписання постійної мирної угоди, підтримуючи політичні та гуманітарні відносини з Росією».

Також Туреччина підтримувала Україну з початку окупації Криму та частин Донецької та Луганської областей, брала на себе посередництво в поверненні лідерів кримськотатарського національного руху Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова з окупованого Криму в підконтрольну уряду частину України. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Туреччина неодноразово пропонувала своє посередництво в організації переговорів України та Росії, а також висловлювала готовність організувати зустріч президентів двох країн.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join