Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Дмитро Кулеба заявив, що НАТО хоче вступити у війну в Україні

Таку тезу поширюють російські пропагандисти соціальними мережами. У ній ідеться, що НАТО нібито хоче приєднатися до війни в Україні. Мовляв, заява прозвучала з вуст Міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби на засіданні Ради Безпеки ООН. Проте це — фейк.

Насправді під час виступу на Раді Безпеки ООН Дмитро Кулеба не говорив, що НАТО хоче вступити у російсько-українську війну. За словами фактчекерів Вокс Україна, на підтвердження цієї тези пропагандисти використали цю цитату: 

«Я думаю, що НАТО зараз хоче приєднатися до України». Утім, вона не стосувалася намірів Альянсу вступити у війну. Після засідання Ради Безпеки під час розмови з пресою прозвучало питання від журналіста про те, чи хоче Україна вступити в НАТО. На що Кулеба відповів -  так. 

Тож пропагандисти намагаються просувати цю тезу, аби виправдати свої дії в Україні й затяжну війну, яку розв‘язала Росія. Мовляв, Росія воює не лише проти України, а й цілого Заходу. Також у такий спосіб Росія виправдовує свої поразки в Україні.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись