Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Британські видання проігнорували саміт НАТО та участь Зеленського в ньому

Анонімні телеграм-канали, що транслюють прокремлівську риторику, 12 липня опублікували добірку обкладинок британських таблоїдів, де головною темою став секс-скандал за участю журналіста BBC. Агітпроп ставить риторичне питання: «Знайдіть хоча б слово про Україну та саміт НАТО…». Це — маніпуляція.

На кейс звернули увагу фактчекери Центру стратегічних комунікацій. Вони зазначають, що видання The Sun, Daily Mirror, Daily Star та інші «традиційно віддають перевагу саме "жовтій" тематиці». А одні з найпопулярніших та авторитетних суспільно-політичних видань, як-от The Times, The Independent, The Daily Telegraph і The Guardian, не тільки написали статті, а й на перших шпальтах висвітлили анонси матеріалів про Україну та саміт НАТО.

У такий спосіб російські пропагандисти намагаються дискредитувати Велику Британію та просувати думку про те, що Захід втомився від війни в Україні та ігнорує новини, пов’язані з нею. Раніше «Детектор медіа» спростовував фейк про те, що німецьке видання Handelsblatt опублікувало обкладинку з Володимиром Зеленським, який не може потрапити у двері НАТО.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись