Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Зеленський нібито набив собі татуювання з текстом «Бога немає»

Інформацію про нібито нове татуювання на руці Президента України Володимира Зеленського з написом «Бога немає» поширило МЗС Росії в соцмережі X (колишній Twitter). Втім це — абсурдний фейк. 

На спільних фотографіях Ріші Сунака з Володимиром Зеленським і військовим ЗСУ, які опублікувало МЗС Росії, видно, що насправді татуювання належить українському військовослужбовцю, який стоїть поруч із Зеленським. Особливо це помітно в кадрі, де Президент України стоїть навпроти військового та фотографує його разом з премʼєр-міністром Великої Британії, пишуть у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Крім того, можна переконатися, що на руках Зеленського немає жодних татуювань, переглянувши будь-яке з його свіжих відео

Агітпроп продовжує системно дискредитувати Зеленського, надіючись, що український народ повстане проти Президента України. Ба більше, ці фото привʼязали до того, що, мовляв, «звідси й переслідування православних» (вочевидь, вірян УПЦ МП) в Україні. Проте нагадаємо, що на початку повномасштабного вторгнення патріарх РПЦ Кирило благословив російські війська на кровопролитну війну в Україні. Згодом СБУ почала проводити обшуки на обʼєктах УПЦ МП по всій Україні й виявляти там російські паспорти, георгіївські стрічки, матеріали антиукраїнського спрямування, партійні квитки «Комуністичної партії» СРСР тощо. А всі ці речі — свідчення загрози національній безпеці України.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись