Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Зеленський нібито набив собі татуювання з текстом «Бога немає»

Інформацію про нібито нове татуювання на руці Президента України Володимира Зеленського з написом «Бога немає» поширило МЗС Росії в соцмережі X (колишній Twitter). Втім це — абсурдний фейк. 

На спільних фотографіях Ріші Сунака з Володимиром Зеленським і військовим ЗСУ, які опублікувало МЗС Росії, видно, що насправді татуювання належить українському військовослужбовцю, який стоїть поруч із Зеленським. Особливо це помітно в кадрі, де Президент України стоїть навпроти військового та фотографує його разом з премʼєр-міністром Великої Британії, пишуть у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Крім того, можна переконатися, що на руках Зеленського немає жодних татуювань, переглянувши будь-яке з його свіжих відео

Агітпроп продовжує системно дискредитувати Зеленського, надіючись, що український народ повстане проти Президента України. Ба більше, ці фото привʼязали до того, що, мовляв, «звідси й переслідування православних» (вочевидь, вірян УПЦ МП) в Україні. Проте нагадаємо, що на початку повномасштабного вторгнення патріарх РПЦ Кирило благословив російські війська на кровопролитну війну в Україні. Згодом СБУ почала проводити обшуки на обʼєктах УПЦ МП по всій Україні й виявляти там російські паспорти, георгіївські стрічки, матеріали антиукраїнського спрямування, партійні квитки «Комуністичної партії» СРСР тощо. А всі ці речі — свідчення загрози національній безпеці України.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join