Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Зеленський і Вашингтон нібито закликають до нових смертей в Україні

Конгресвумен із крила трампістів Марджорі Тейлор Грін випустила заяву, у якій стверджує, що війна нібито могла закінчитися кілька місяців тому, але заклики Зеленського до постачання більшої кількості зброї нібито лише спричиняють загибель цілого покоління українських чоловіків. Пропагандисти активно поширюють цю заяву. Втім вона є маніпулятивною.

На це звернули увагу фахівці Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Вони стверджують, що твердження, що війна могла завершитися кілька місяців тому, є відвертою брехнею. Москва не пропонувала жодних мирних рішень з початку повномасштабної війни, а лише ультиматуми, які рівнозначні капітуляції України. Росія також намагається переконати світ, що військова та фінансова допомога Україні нібито лише збільшує кількість жертв серед українців, тоді як її припинення приведе до миру.

Марджорі Тейлор Грін відома своїми заявами, що повторюють кремлівську пропаганду і є затятою противницею допомоги Україні. Раніше вона також заявляла, що в Україні нібито ведеться «війна проти християнства», «катують цивільних», і що «в Україні процвітає нацизм». Грін повторює пропагандистів, спотворюючи реальність, в якій допомога Україні дозволяє ефективніше протистояти агресору, запобігаючи ще більшим жертвам, руйнуванням і терору, що їх приносить окупант.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись