Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк ЗСУ нібито «таврують» місцевих на Курщині

Пропагандисти поширюють в анонімних телеграм-каналах інформацію, що на покинутому опорному пункті українських військових нібито було знайдено тавро з тризубом серед залишених речей. За їхніми словами, українські військові за його допомогою таврують цивільне населення. Однак це — фейк.

На нього звернули увагу фахівці Центру протидії дезінформації. Вони з’ясували, що цей фейк не має жодних підстав і є спробою дискредитувати українську армію, створюючи образ українських військових як жорстоких  катів. Подібні твердження є частиною масштабної дезінформаційної кампанії, спрямованої на підбурювання ненависті до українців і виправдання агресії з боку Росії.

Цей фейк також поширюється з метою маніпулювання емоціями та посилення ворожості до України. Крім того, пропагандисти в такий спосіб хочуть створити ілюзію, що українські військові не лише борються проти російських військових, а й нібито становлять загрозу для цивільного населення. Така пропаганда спрямована на те, щоб викликати страх і ненависть серед росіян, посилюючи підтримку військових дій Росії та деморалізуючи українське суспільство.

Крім того, цей фейк може бути використаний для спроби вплинути на міжнародну спільноту, зобразивши Україну як агресора, який нібито вдається до жорстоких методів війни. Проте ці твердження є безпідставними, адже українські військові дотримуються міжнародних норм ведення війни. Українські Збройні сили не використовують і ніколи не використовували подібні методи.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись