Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Зеленському не дозволять виступити перед Конгресом США

Російські пропагандисти поширюють інформацію про те, що Володимиру Зеленському не дадуть виступити в Конгресі США 21 вересня. Нібито зустрічі президента України з представниками влади США заплановані в Білому домі та Пентагоні, а Конгрес у цей час розглядатиме питання допомоги Україні. Роблячи такі заяви, агітпроп посилається на статтю The Financial Times. Це — маніпуляція.

Кейс дослідили фактчекери Центру стратегічних комунікацій та проєкту «БезБрехні». Видання The Financial Times справді опублікувало статтю із заголовком «Володимир Зеленський зустрінеться з Джо Байденом у Вашингтоні в пошуках додаткової допомоги». Проте в матеріалі немає інформації, яку поширює агітпроп, нібито Зеленський обмежиться зустріччю з представниками ООН.

Ба більше, Володимир Зеленський виступить у Конгресі США, і цей виступ був ініційований представниками від партій демократів та республіканців.

У такий спосіб російські пропагандисти намагаються дискредитувати США та показати, що Захід нібито настільки втомився від війни, що не хоче навіть слухати Зеленського. Раніше ми спростовували фейк про те, що у Берліні створили графіті із «Зеленським-канібалом».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись