Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Зеленському не дозволять виступити перед Конгресом США

Російські пропагандисти поширюють інформацію про те, що Володимиру Зеленському не дадуть виступити в Конгресі США 21 вересня. Нібито зустрічі президента України з представниками влади США заплановані в Білому домі та Пентагоні, а Конгрес у цей час розглядатиме питання допомоги Україні. Роблячи такі заяви, агітпроп посилається на статтю The Financial Times. Це — маніпуляція.

Кейс дослідили фактчекери Центру стратегічних комунікацій та проєкту «БезБрехні». Видання The Financial Times справді опублікувало статтю із заголовком «Володимир Зеленський зустрінеться з Джо Байденом у Вашингтоні в пошуках додаткової допомоги». Проте в матеріалі немає інформації, яку поширює агітпроп, нібито Зеленський обмежиться зустріччю з представниками ООН.

Ба більше, Володимир Зеленський виступить у Конгресі США, і цей виступ був ініційований представниками від партій демократів та республіканців.

У такий спосіб російські пропагандисти намагаються дискредитувати США та показати, що Захід нібито настільки втомився від війни, що не хоче навіть слухати Зеленського. Раніше ми спростовували фейк про те, що у Берліні створили графіті із «Зеленським-канібалом».

Author: Олександра Котенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join