Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк ЄС та НАТО планують розв’язати світову війну

Таке повідомлення ширять пропагандисти у соціальних мережах й у телеграм-каналах, які транслюють прокремлівську риторику. У ньому йдеться, що ЄС і НАТО хочуть розв'язати світову війну. Декларація про співпрацю, нещодавно підписана між ЄС і НАТО, однозначно нібито свідчить, що НАТО керує Європейським Союзом. Пропагандисти запевняють, що керівники цих організацій хочуть розв'язати широкомасштабну війну, спрямовану на агресію проти Росії. Проте — це неправда. 

За словами аналітиків EU vs Disinfo, 10 січня 2023 року ЄС і НАТО підписали Спільну декларацію про співпрацю, яка акцентувала стратегічне партнерство між НАТО та ЄС, засудила російську агресію проти України та представила НАТО як основу європейської та американської колективної оборони. Декларація про співпрацю ЄС — НАТО спрямована на посилення механізму колективної оборони — цей документ не передбачає жодних агресивних дій проти Росії.

Відтоді, як Росія розпочала агресивні дії проти України, російські офіційні особи звинуватили НАТО у серії погроз і ворожих дій. НАТО є оборонним альянсом, основними цілями якого є підтримка миру та захист незалежності, безпеки та територіальної цілісності його членів.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись