Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Росіяни знищили американський танк М1 «Abrams» під Соледаром

Таке повідомлення ширять пропагандисти у соціальних мережах й у телеграм-каналах. У повідомленні йдеться, що російські військові під Соледаром знищили перший американський танк М1 «Abrams» із РПГ-18 «Муха». Це — неправда. 

Як пояснюють спеціалісти Центру протидії дезінформації, окупанти використали старе фото, яке знято навіть не в Україні. Ба більше, США ще не передали Україні жодного такого танка, що унеможливлює його знищення. 

Пропагандисти поширюють цей фейк із метою спотворення реальності та показу нібито того, що Україна постійно програє, й навіть американська потужна техніка не допомагає, адже росіяни успішно її знищують. На тлі раніше ініційованої військової допомоги від США роспропаганда намагається переконати людей у тому, що вся зброя неефективна та її легко можна знищити.  

Фото: Центр протидії дезінформації

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись