Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Як Лавров намагається дискредитувати Українську формулу миру у світі

Очільник МЗС РФ Лавров в інтерв’ю боснійському телеканалу зробив низку пропагандистських заяв, щоб дискредитувати Українську формулу миру на міжнародній арені. Про це пишуть у Центрі протидії дезінформації при РНБО.

Зокрема, Лавров вважає, що Захід нібито бреше, коли стверджує, що РФ відмовляється від переговорів, адже «РФ насправді відкрита до переговорів на основі реалій». Заявляв він і про те, що «Україна і Захід не готові до серйозної розмови про мир», а «Формула миру – це “ультиматум РФ”» й «абсолютно тупиковий формат» тощо. Сама ж Росія не братиме участі в жодних заходах, які просувають Українську формулу миру, наголошував очільник МЗС РФ.

Скриншот Центру протидії дезінформації

Такими взаємосуперечливими заявами РФ намагається ввести світову спільноту в оману. Говорячи про нібито готовність до миру, РФ лише прагне зняти з себе відповідальність за війну. У Кремлі бачать загрозу в просуванні Української формули миру, тож напередодні швейцарського саміту інформаційні атаки посилилися, додають у Центрі. Кінцева мета цієї кампанії – зробити так, щоб Формулу миру підтримало якомога менше країн. 

• Читайте також: Фейк Україна нібито хоче почати перемовини з Росією наприкінці 2024 року

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись