Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Працівник ТЦК нібито побив ногами чоловіка, якого збирався примусово мобілізувати

Російські ресурси поширюють інформацію, буцімто в Одеській області працівник ТЦК побив чоловіка, який навіть не намагався чинити опір. Начебто так в Україні проходить примусова мобілізація, додають пропагандисти.

Насправді ця інформація є фейковою. Про це повідомляють у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП. На відео – не «примусова мобілізація», а бійка, а чоловік у формі – не працівник ТЦК, а військовий, який повернувся з фронту. Крім того, цивільний чоловік у стані алкогольного спʼяніння першим затіяв бійку, а військовослужбовець йому вже відповів, пишуть у першоджерелі поширення відео. Однак російські пропагандисти вирішили проігнорувати цей факт і спотворити інформацію. 

Тож цим фейком агітпроп продовжує дискредитувати мобілізаційний процес в Україні. Більше матеріалів на цю тему читайте тут. Раніше ми писали про нову масштабну інформаційну кампанію, яку запустила Росія, під назвою «Ухилянт».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись