Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Росія планує використати «Євробачення», Олімпійські ігри та інші масштабні міжнародні змагання для поширення своєї брехні

Журналісти фінського видання Yle стверджують, що в травні РФ прагне використати як майданчик для пропаганди «Євробачення» та Чемпіонат світу з хокею. Потім схожі наративи росіяни планують використовувати влітку на Чемпіонаті Європи з футболу в Німеччині та Олімпійських іграх у Франції. 

У виданні додають, що подібну кампанію раніше зафіксували в латвійському сегменті соцмереж. Тоді група хокеїстів із Латвії взяла участь у турнірі, який організував Путін у Казані. Після цього Федерація хокею запровадила низку заборон, а в соцмережі X раптово з'явилися тисячі ботів, які виступали на захист хокеїстів та вимагали «відокремити спорт від політики». 

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП повідомляють, що Москва збирається скористатися масштабними заходами у країнах ЄС, щоби послабити Європу та загальмувати підтримку України. Раніше «Детектор медіа» писав про те, як агітпроп реагує на відсторонення Росії від Олімпійських ігор 2024.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись