Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Україна нібито хоче почати перемовини з Росією наприкінці 2024 року

Проросійські ресурси поширюють інформацію, що ​​Київ використовує морські дрони, щоб мати можливість для переговорів із Москвою наприкінці 2024 року чи вже у 2025 році. Так вважає американський журналіст Ендрю Крамер, згідно з твердженнями пропагандистських ЗМІ. Втім це — фейк. 

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки проаналізували цей кейс. Насправді Володимир Зеленський під час своєї пресконференції 19 грудня зазначив, що питання перемовин із Росією на сьогодні неактуальне. Єдиним робочим майданчиком український президент вважає «формулу миру». Серед її пунктів — відновлення безпеки й територіальної цілісності України, гарантії безпеки з боку інших країн та справедливе покарання Росії за всі скоєні воєнні злочини. Також Зеленський наголошував, що йти на компроміс із брехуном, яким є Путін, неможливо. 

Ендрю Крамер — проросійський журналіст, який називав батальйон «Азов» «неонацистським», а війну на Донбасі — «сепаратистською». Підготовка України до перемовин є вигадкою Крамера. У такий спосіб він і пропагандистські ресурси намагаються переконати всіх у тому, що Україна приречена на поразку, а перемовини з Росією — єдиний реальний вихід із ситуації.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись