Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Діти Рустема Умєрова нібито є громадянами США

У ЗМІ поширюють інформацію, що члени родини міністра оборони України Рустема Умєрова буцімто є громадянами США. Така теза ґрунтується на тому, що у своїй декларації Умєров зазначив реєстрацію його трьох дітей у США. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру декларацій. Проте інформація про американське громадянство дітей міністра оборони є фейковою. 

У Міністерстві оборони України пояснили, що діти міністра (син віком 10 років та доньки — 8 і 2 роки) є громадянами лише України. Громадянства інших країн у членів сім'ї Умєрова немає. У 2016 році родина теперішнього міністра оборони України була вимушена виїхати за кордон через замахи та погрози внаслідок систематичної діяльності Рустема Умєрова щодо деокупації тимчасово окупованого Криму. 

Українські паспорти, які дітям було видано після закінчення терміну дії попередніх, вони отримали у Посольстві України в США. Саме тому в декларації, на яку посилаються ЗМІ, і було вказано місце видачі документів — США. 

Автор: Віталій Михайлів,

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись