Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Німецький сатиричний журнал нібито випустив обкладинку, на якій зображені відірвані ноги солдатів ЗСУ

Таку інформацію поширюють прокремлівські ресурси. Буцімто на обкладинці одного з номерів німецького журналу Titanic замість шкарпеток для подарунків зображені відірвані ноги солдатів ЗСУ. Це — фейк. 

У Центрі протидії дезінформації при РНБО дослідили цей кейс. Там зʼясували, що насправді випуску з такою обкладинкою не існує, про що свідчать сторінки німецького видання в соціальних мережах. Останній, грудневий, випуск журналу вийшов під номером А 4352 та має іншу обкладинку. 

Поширюючи дезінформацію, у цьому випадку пропагандисти намагаються дискредитувати Україну та її Збройні сили. Ми неодноразово спростовували подібні фейки, коли агітпроп створює несправжні обкладинки провідних світових видань для власних цілей. Ось, наприклад, аналіз дезінформації про вже згаданий німецький журнал, який буцімто випустив обкладинку з карикатурою на Володимира Зеленського.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись