Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Як Лавров намагається дискредитувати Українську формулу миру у світі

Очільник МЗС РФ Лавров в інтерв’ю боснійському телеканалу зробив низку пропагандистських заяв, щоб дискредитувати Українську формулу миру на міжнародній арені. Про це пишуть у Центрі протидії дезінформації при РНБО.

Зокрема, Лавров вважає, що Захід нібито бреше, коли стверджує, що РФ відмовляється від переговорів, адже «РФ насправді відкрита до переговорів на основі реалій». Заявляв він і про те, що «Україна і Захід не готові до серйозної розмови про мир», а «Формула миру – це “ультиматум РФ”» й «абсолютно тупиковий формат» тощо. Сама ж Росія не братиме участі в жодних заходах, які просувають Українську формулу миру, наголошував очільник МЗС РФ.

Скриншот Центру протидії дезінформації

Такими взаємосуперечливими заявами РФ намагається ввести світову спільноту в оману. Говорячи про нібито готовність до миру, РФ лише прагне зняти з себе відповідальність за війну. У Кремлі бачать загрозу в просуванні Української формули миру, тож напередодні швейцарського саміту інформаційні атаки посилилися, додають у Центрі. Кінцева мета цієї кампанії – зробити так, щоб Формулу миру підтримало якомога менше країн. 

• Читайте також: Фейк Україна нібито хоче почати перемовини з Росією наприкінці 2024 року

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join