Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Володимир Зеленський володіє віллою у Флориді та 11 мільйонами доларів прибутку щомісяця

Пропагандисти поширюють у соцмережах інформацію, нібито Президент України Володимир Зеленський має віллу у Флориді (США) вартістю 35 мільйонів доларів, загальні статки розміром 1,2 мільярда доларів, 15 будинків, три приватні літаки та 11 мільйонів доларів щомісячного прибутку. Це — фейк. 

На нього звернули увагу аналітики проєкту CheckYourFact. Вони не змогли знайти жодних підтверджень даних, наданих пропагандистами. За оцінками Forbes, загальні статки Зеленського станом на квітень 2022 року сягали суми 20-30 мільйонів доларів. Немає доказів щодо володіння приватними літаками, а портфоліо його нерухомості оцінюється у 4 мільйони доларів. Зеленський володів віллою в Італії вартістю 4,6 мільйона доларів, але продав її у 2020 році. «Форбс Україна» та речник Президента Сергій Нікіфоров у коментарях для AFP Fact Check у березні цього року заявили, що інформація пропагандистів стосовно цього приводу неправдива.

У такий спосіб пропагандисти хочуть дискредитувати Президента України. Мовляв, українці воюють, а він заробляє на війні. Особисті атаки проти Зеленського часто зʼявляються у російському агітпропі. Зокрема, «Детектор медіа» неодноразово писав про несправжні обкладинки різних світових видань, що спрямовані особисто проти Президента. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись